Välj rätt mobilabonnemang för ditt företag

När du ska starta upp ett företag är det viktigt att inte dra på sig för mycket fasta kostnader innan du har regelbundna intäkter. En utgift som är nödvändig är kostnaden för mobilabonnemang. I dagens samhälle är det viktigt för företag att vara uppkopplade och mycket kontakt med leverantörer och kunder sker online.

Många som startar företag blir oftast chockade över prisskillnaderna i mobilabonnemang för privatpersoner och för företag. I uppstartsfasen kan det fungera att ha ett mobilabonnemang för en privatperson som företaget betalar. Det fungerar oftast när du är ensam eller endast har några få anställda.

Tips! Innan du väljer att teckna ett mobilabonnemang för privatpersoner eller för företag kan även vara bra att tänka på vilka avdrag du kan göra i din deklaration.

Om du utvecklar ditt företag kan det vara av intresse att teckna ett riktigt mobilabonnemang för företag. Förhoppningsvis har intäkterna börjat rulla in och det går att lägga lite mer pengar på mobilabonnemang än tidigare. Nackdelen med mobilabonnemang för företag är att de oftast kostar lite mer, dock finns det många fördelar också. Det enklaste sättet att hitta ett mobilabonnemang för ditt företag, till ett bra pris, är att genomföra en jämförelse av mobilabonnemang för företag innan du tecknar ett.

Det finns många bra tjänster i mobilabonnemang för företag

Många operatörer som erbjuder mobilabonnemang för företag har ett antal tilläggstjänster

som du kan köpa till. Detta kan exempelvis vara:

  1. Växeltjänst. Med hjälp av växeltjänster kan du ge dina kunder ett professionellt intryck. Exempelvis kan du och dina medarbetare nås på samma nummer och du kan vidarekoppla samtal utanför öppettider.
  2. Betallösning. Vissa operatörer erbjuder möjlighet att ta betalt av kunder direkt i mobilen. Detta görs oftast med hjälp av en extern tjänst som kopplas till mobilabonnemanget.
  3. Telefonkonferens. Få möjlighet att ha mobila möten och telefonkonferenser genom växeln. På så sätt kan alla medarbetare delta, oavsett var de befinner sig.
  4. Statistik över företagets användning. Vill du ha full koll på ditt företags användande kan du oftast få rapporter med statistik i tydliga tabeller och grafer.

Medan du driver företag kan det vara bra att se över dina utgifter då och då och även ta reda på om du kan minska utgifterna på något sätt. Operatörer har ofta erbjudanden och ändrar priser för mobilabonnemang, både för företag och privat, vilket gör att du ibland kan byta till något bättre för ditt företag. Ju mer företaget växer desto fler fasta kostnader kommer det ha. Det gäller därför se till att ditt företag har bästa möjliga pris på regelbundna utgifter som exempelvis mobilabonnemang.