Minska företagets utgifter med rätt bläckpatroner

Att bläck till skrivare är dyrt vet nog alla med en skrivare om vid det här laget. Bläckpatroner tar slut, behöver ersättas och skapar större hål i plånboken än Systembolagets dyraste champagne sett till literpriset enligt en granskning av tidningen Metro. Som egen företagare gäller det att hålla nere kostnaderna, speciellt då företaget är nystartat, och en sådan kostnad som riskerar att sticka iväg är just bläckpatroner. Genom att vara försiktig med vad du köper för bläckpatroner och var du köper dessa kan du spara stora summor pengar.

Mycket papper trots digitalisering

blackpatroner-till-foretagDet allra mesta på ett kontor går nu för tiden att hålla digitalt och de allra flesta företag har det senaste decenniet minskat sin pappersåtgång drastiskt, något som är bra för ekonomin och fantastiskt för miljön (tillsammans med elförbrukning och resor är pappersåtgången kontorets största miljöbov).

Men trots stora möjligheter och fördelar med att hålla det mesta digitalt så finns stunder där gammalt hederligt papper gärna får finnas där. Det kan vara avtal som ska skrivas på, papper som ska kopieras eller helt enkelt den där gamla vanan att ha papper att bläddra i som gör att företagets skrivare kommer gå varm mer än förväntat. I slutändan är mängden papper som förbrukas troligtvis mindre än den hade varit för 10 år sedan men knappast noll.

Beställ bläckpatroner från nätet – spara tid och pengar

Att beställa från internet har blivit en vana hos de flesta men många envisas, trots de många fördelarna, med att gå till en affär för att köpa bläckpatroner. Möjligtvis har dessa människor ingen bra koll på de fördelar det innebär att beställa bläckpatroner online:

  • Lättare att hitta rätt – Ofta har hemsidor som säljer bläckpatroner avancerade men lätthanterliga sökverktyg som gör att du i nio fall av tio hittar rätt bläckpatron betydligt snabbare i en fysisk butik.
  • Mer konkurrenskraftiga priser – Tack vare diverse jämförelsetjänster så är konkurrensen på nätet betydligt hårdare än mellan fysiska butiker. Det här ger självklart dig som kund en möjlighet att göra riktiga kap.
  • Leverans direkt till kontoret – Att få bläckpatronerna du beställt levererade direkt till kontoret ger dig mer tid över till annat.

Gör en jämförelse innan du beställer

Planerar du att beställa bläckpatroner från nätet så kan du spara både tid och pengar på att göra en jämförelse. Antalet online-butiker som erbjuder bläckpatroner är nästan lika stort som antalet olika varianter av bläckpatroner som passar din skrivare. Att jämföra bläckpatroner via en jämförelsetjänst är det bästa sättet att hitta rätt bläckpatron till rätt pris. I många fall kan du även ta del av omdömen från tidigare besökare för att se att försäljaren du beställer håller sina löften om snabb leverans och schyssta villkor vid till exempel reklamation eller ångerrätt.