Kreditkort ett måste för dig som reser i jobbet

För dig som reser i jobbet så är ett kreditkort ett måste av en rad olika anledningar. För dig som egenföretagare är incitamenten att ansöka om ett bra resekort kanske ännu fler. Med resekort menas ett kreditkort som är anpassat för dig som reser mycket, företrädesvis med flyg. Ett resekort innebär nämligen att du kan samla bonuspoäng, ta del av rabatter, och få förmåner som gör resandet lite lättare. Förutom den stora ekonomiska fördel ett kreditkort innebär för företaget så kan ett resekort alltså underlätta resandet för dig personligen.

kreditkort-ett-maste-for-dig-som-reser-i-jobbet

Kreditkort låter dig samla bonuspoäng

Vissa kreditkort låter dig som innehavare samla bonuspoäng på de köp du gör. Med ett resekort samlar du vanligtvis extra mycket poäng när du bokar och betalar flygresor med ditt kreditkort. Som företagare med egna anställda kan dessa bonuspoäng snabbt bli tillräckligt många för att betala hela resor med. Bonuspoäng kan i många fall även användas till köp både på flygplatser och ombord på flygplanet.

Tips! Genom att använda kreditkort för att betala flygresor kan du samla bonuspoäng. Dessa bonuspoäng använder du sedan för att betala nya flygresor. På så vis blir ditt resande inte en lika stor belastning på företagets ekonomi.

https://www.kreditkort.nu har experter på kreditkort samlat, bedömt och betygssatt de olika bonussystem som erbjuds av kreditkortsutgivare.

Koppla av i flygplatslounger med rätt resekort

Vad som är “rätt” resekort är självklart ganska subjektivt och beror på vad du planerar att använda ditt kort till. Är du en person som tycker om att sitta ner i lugn och ro och koppla av innan du ska flyga så kan dock ett kreditkort med tillgång till flygplatslounger vara rätt kort för dig. Många kreditkort ger nämligen dig som innehavare billig eller gratis tillgång till de lounger som finns på majoriteten av världens flygplatser. Här kan du skippa stressen och ta en paus innan resandet fortsätter. Som egenföretagare kan det dessutom vara extra skönt att fly undan verkligheten en kort stund.

Få lite extra trygghet på resan med reseförsäkringar

Förutom lounger och bonuspoäng så kan ett kreditkort anpassat för dig som reser mycket även bidra med lite extra trygghet. Många resekort ger nämligen dig som innehavare en rad olika försäkringar. Vanligast är försäkringar mot förseningar av flyg och bagage. Vissa resekort ger dock betydligt mer skydd än så. Vad sägs exempelvis om skydd mot borttappade flygbiljetter, olycksfallsförsäkring och självriskskydd på hyrbilar? Genom att välja rätt kreditkort kan du skydda dig själv och företagets ekonomi på samma gång.