Spara mobilsurf genom att ladda ner YouTube-videor

Att streama videos från YouTube är en av de största mobildata-bovarna som finns. Att titta på en streamad film drar en hel del mobildata vilket i längden kan innebära stora kostnader för dig med ett mobilt bredband. Det finns dock vissa knep för hur du kan spara mobildata genom att ladda ned YouTube-filmer när du har tillgång till ett wifi-nätverk och sedan spela upp utan att behöva streama. De här knepen är perfekta för dig med eget företag som använder Youtube som utbildning, research eller presentationsverktyg. Kom ihåg att det är viktigt att du beaktar upphovsrättslagen innan du väljer att ladda ner en video.

Ladda ner YouTube-videos till din bärbara dator

spara-mobilt-bredband-ladda-ned-youtube-videosHar du en bärbar dator som jobbdator är chansen stor att du i regel befinner dig på platser där det finns ett trådlöst nätverk som inte har några begränsningar vad gäller surf. Att ladda ner YouTube-videos vid de tillfällena kan innebära att du med mobilt bredband sparar på din surfmängd. Passa på att ladda ner på företagets kontor för att ha med dig klippen du vill se när du befinner dig på andra platser.

Genom att använda tjänsten Clip Converter kan du bara skriva in länken till den video du vill ladda ner, välja format och sedan låta tjänsten göra jobbet. Det går att välja om du vill ladda ner både ljud och video eller bara ljudformatet och Clip Converter finns även som tillägg till din webbläsare.

Ladda ner Youtube-videos till din telefon

Mobiltelefonen har du i regel alltid med dig, och att titta på YouTube-videos är ett trevligt sätt att fördriva tiden i väntrummet eller på bussen eller tåget. Genom att ladda ner ett par videos som du tycker är intressanta har du säkrat ditt tidsfördriv utan att slösa på din mobiltelefon eller ditt mobila bredbands surfmängd. Du kan även använda detta knep för att spara företagsvideos du vill granska eller kanske lära dig mer av.

Det finns appar till både Android- och iPhonetelefoner som gör det möjligt för dig att ladda ner YouTube-videos till din mobiltelefon. För Android rekommenderas appen TubeMate som du kan ladda ner genom att besöka TubeMates hemsida. Google tillåter i regel inte dig att installera appar utanför Google Play men det går att göra undantag genom att ändra säkerhetsinställningarna. Kom ihåg att ändra tillbaka efter att du installerat TubeMate.

För iPhone-användare finns en väldigt smart app som heter Workflow. Genom att använda Workflow kan iPhone-användare ladda ner YouTube-videos till sin telefon enkelt utan att lämna Safari. Med Workflow installerat behöver du bara trycka på Dela-knappen, trycka på “Run Workflow” och sedan “Download YouTube”.

Spara pengar genom att välja rätt mobilt bredband

Oavsett om du har ett mobilt bredband till ditt företag eller om du använder det privat är det alltid bra att först jämföra de olika operatörernas erbjudanden så att du hittar det som fungerar bäst för dig. Genom att jämföra operatörerna med varandra kan ditt företag spara mycket pengar varje år.